Поради

Помел кави. Як зробити ароматний напій незабутнім

Коли справа доходить до приготування ідеальної кави, помел грає головну роль. Насправді, хороша кавомолка – це не просто важлива частина обладнання, а й сама незамінна річ для створення потрібного вам кавового напою. І головна порада – ніколи не економити на обладнанні, від якого безпосередньо залежить смак і якість кави. Хороша кавомолка гарантує, що мелена кава не злипається, зберігає боби прохолодними під час подрібнення і допомагає рівномірно розподілити каву.

Незалежно від вашого методу приготування кави, основна мета подрібнення кави одна і та ж: розколоти обсмажений кавовий біб, щоб відкрити його внутрішню частину і отримати необхідну кількість масла і ароматизаторів. Мелена кава має набагато більшу площу поверхні, ніж цілісна бобова кава, що дозволяє воді контактувати з великою кількістю кави при заварюванні.

Основними «правилами» помелу кави є:

  1. Подрібнювати кави прямо перед його приготуванням.
  2. Вибирати правильний розмір помелу (тонкість / грубість).
  3. Вибирати і використовувати високоякісну кавомолку.
  4. Тримати завжди свою кавомолку в чистоті.

Різні помели зерен:

  • Грубий

Приклад грубого помелу кави використовується для french press.

Цей тип подрібнення залишає найбільші гранули кави і є кращим для французьких пресів.

  • Середня

Приклад середнього помелу кави використовується для краплинного методу.

Середні помели мають консистенцію гранульованого цукру і в першу чергу рекомендуються для вакууму і деяких типів крапельних кавоварок. Через його універсальний розмір, він також може бути використаний для інших способів заварювання, але не еспресо.

  • Дрібний

Прекрасний приклад меленої кави використовується для еспресо.

Також відомий, як «помел еспресо», це помел з порошкоподібною / борошнистою консистенцією, який використовується в кавоварках для приготування еспресо і неаполітанських крапельницях, хоча його можна використовувати і для електричних крапельниць і заварних фільтрів.

  • Дуже дрібний

Приклад дуже подрібнених зерен використовується для турецької кави.

Як і дрібне борошно, цей надзвичайно дрібний помел є областю турецької кави і зазвичай має бути розмелений в спеціальному млині.

Помел кави – це перший і важливий крок до створення ідеальної чашки кави. Можна отримати кавові зерна найвищої якості, відмінне обсмажування, підготувати найчистішу воду, кращі фільтри і кавоварку, і навіть все це не врятує каву без якісного і правильного помелу.

Для помелу «ORSO» кави ми використовуємо кавомолки Fiorenzato, які ідеально справляються зі своїм завданням. Ми завжди дотримуємося потрібну ступінь помелу кавових зерен, так як від цього безпосередньо залежить смак ароматного напою. Кожен сорт зерен має свої особливості і для того щоб вийшло все на досить високому рівні, важливо вміти визначати сорт зерен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *